DR. RÉTI LÁSZLÓ - FOGÁSZATI MAGÁNPRAXIS
pin1111 Budapest - Karinthy Frigyes u. 2 II/1
 phone-icon+36 (30) 931 66 63, +36 (1) 209 08 76
Időpontot szeretne egyeztetni? Jelentkezem

A kivehető pótlás a meglevő fogakhoz és a nyálkahártyához oly módon rögzül, ami a páciens számára könnyen eltávolítható.

Részleges
Ha az alsó vagy felső állcsontban van néhány eredeti fog vagy foggyökér, amire korona vagy csapos fog építhető, részleges kivehető pótlások készülnek. Részleges lemezes pótlás esetén a megmaradt fogakra készített híd  elősegíti fogpótlás stabilitását.
A koronákkal kombinált fogpótlás anyaga porcelán, fém és műanyag kombinációja. A fogsor a koronákhoz ún. rejtett elhorgonyzással kapcsolódik. Előnye, hogy a kivehető rész teljesen esztétikusan és stabilan rögzíthető. Könnyű hozzászokni, nem zavarja az ízérzékelést.

Teljes
A teljes protézis kivehető fogpótlás. Akkor készítjük, ha a páciensnek egyetlen foga sincs már. A felső protézisek rögzítettsége általában kedvezőbb, mivel a nagyobb felület kedvez a vákuum általi tapadás létrehozásához. Az alsó protézisek rögzítése sokkal kedvezőtlenebb, és általában több probléma is adódik velük. Lehetséges megoldás lehet, az alsó fogsorok kettő vagy négy implantátummal történő stabilizálása.
A protézis alaplemeze speciális, az íny színéhez hasonló műanyagból készül. Ez a rész illeszkedik pontosan a nyálkahártyára és biztosítja a fogsor stabilitását. Az alaplemezre műfogak kerülnek, amelyek gyakran szebbek lehetnek, mint a természetes fogak. Ezek a választható színű és formájú műfogak biztosítják az esztétikus megjelenést és a rágóképességet.

Minden jog: RétiDent - Készítette: InfoCart-Team Bt.