DR. RÉTI LÁSZLÓ - FOGÁSZATI MAGÁNPRAXIS
pin1111 Budapest - Karinthy Frigyes u. 2 II/1
 phone-icon+36 (30) 931 66 63, +36 (1) 209 08 76
Időpontot szeretne egyeztetni? Jelentkezem

Étkezés után az ételmaradék lerakódik a fogak felszínén, még a legalaposabb szájápolás után is maradhat a fogak nehezebben elérhető felszínein. Ezt nevezzük lepedéknek, plakknak. A fogkő a fogakon található lepedék elmeszesedésével jön létre a nyál segítségével, amely így megkeményedik, fogkővé válik. Ezt a szilárd anyagot fogkefével már nem lehet eltávolítani, csak professzionális eszközökkel. A fogkő és az alatta lévő baktériumok ínygyulladást okoznak, fogmosáskor ínyvérzés jelentkezik. Amennyiben az ínygyulladás hosszú ideig fennáll, az íny a fogágy sorvadni  kezd, a fogak kilazulnak. A fogkő eltávolítást legalább évente egyszer javasolom elvégeztetni.

Rendelőmben ultrahangos professzionális fogkő eltávolítást alkalmazunk. Ennek során egy svájci gyártmányú eszközzel „lerezgetik” a fogkövet, az íny feletti és az íny alatti régiókból is. Utána egy speciális eszközzel porfúvásos tisztítást végzünk. A nagy nyomással a fogakra irányított speciális poranyag eltávolítja a fogakon maradt felületi elszíneződéseket, pl. kávé, tea, vörösbor, ételek okozta foltokat. Utána polírozás következik, speciális polírpasztával, kis körkefével. Így végül fogai visszakapják eredeti, tiszta, fehérebb állapotukat.

Fogászati lézer

A lézerek alkalmazása a fogászatban csak az utolsó években kezdett elterjedni. Hála a korszerű technológiáknak a berendezések egyre kisebbek, könnyebben kezelhetők lettek. Két alapvető fajtájuk létezik: a soft és a hard lézer. Mind a két típus használatos a fogászatban .A hard lézer inkább az implantológiában, szájsebészetben, fogágybetegségek kezelésében, még a soft lézer a műtétek utáni sebgyógyulás gyorsításában, az utófájdalmak és az ödéma csökkentésében játszik szerepet. Rendelőmben a lézerfogászat mindennapos gyakorlat.

Minden jog: RétiDent - Készítette: InfoCart-Team Bt.